Óriási átcsoportosítással segíti a kormány a versenyképességet + videó

Minden pályázatot befogadnak, ami a határidőig elkészült és lezárt formában benyújtásra várt.

Magyar Nemzet
2021. 07. 15. 9:47
null
Szentgotthárd, 2017. március 29. A 25 éves jubileumát ünneplő szentgotthárdi Opel-gyár 2017. március 29-én. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újraindítás a valaha volt legnagyobb beruházási kedvet indította el a vállalkozásoknál, ezért a részükről soha nem látott beruházástámogatási igény érkezett – utalt csütörtök reggeli Facebook-videójában György László arra, hogy a technológiaváltást támogató pályázat első körében rendelkezésre álló keretet a benyújtás lehetőségének hétfői megnyitásakor percek alatt elkapkodták, fel kellett függeszteni. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára ezért három új intézkedést jelentett be.

  • Minden pályázatot befogadnak, ami a pályázati határidő kezdetéig elkészült és lezárt formában benyújtásra várt.
  • A százmilliárd forintos kerethez hozzáadják azt a százmilliárdot, amit eredetileg ötven-ötvenmilliárdonként a pályázat második és harmadik szakaszában terveztek elérhetővé tenni.
  • A beérkezett pályázatokat pontszám szerint sorrendbe helyezik, így a legversenyképesebbek jutnak támogatáshoz.
  • Ahogyan beszámoltunk róla, a 2021–2027-es fejlesztési ciklus első pályázatát már a beadás első napján fel kellett függeszteni. A pályázat kiírásának célja a termelő- és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenységének növelésének technológiai és szervezeti megújulásának támogatása.

    A tárca már akkor érzékelte, hogy óriási lesz az igény a technológiaváltás támogatására, hiszen György László hétfőn azt közölte, hogy a százmilliárd forintos keretösszeg nagyon gyorsan, már a következő hónapokban megérkezik a magyar vállalkozások számlájára, ezzel segítve a gazdaság mielőbbi újraindítását. Az államtitkár a pályázat felfüggesztése után úgy nyilatkozott, nem kell csüggedniük azoknak, aki lemaradtak a benyújtásról a keret kimerülése miatt, mert októberben és januárban további két szakasz várható kétszer ötvenmilliárd forinttal. Ezt az összesen százmilliárdot hozta most a tárca előbbre. Emellett folyamatosan várhatók a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató további pályázatok is.

    https://www.facebook.com/watch/?v=352768489776295

    A pályázatok benyújtásának felfüggesztését az indokolta, hogy a hétfői 8 órai nyitást követő percekben 1137 pályázat érkezett 130 milliárd forint támogatási igénnyel.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.