Újabb egymilliárd forint elektromos kerékpárra

Annyira népszerű a pályázat, hogy hétfőn már a nyolcadik fordulót nyitja meg a minisztérium.

Magyar Nemzet
2021. 07. 04. 11:27
A man rides an electric bicycle, also known as an e-bike, in downtown Milan
A munkába járást könnyítené és a tömegközlekedés használatára nyújtott alternatív közlekedési formát támogatná a kormány Fotó: Stefano Rellandini Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a nyolcadik fordulója lesz elérhető július 5. és 9. között – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette,

a kormány eddig több mint 4,8 ezer elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá közel 522 millió forinttal.

Az egymilliárd forint keretösszegű pályázat következő szakasza tehát hétfőn reggel 8 órakor nyílik meg. A támogatás maximális mértéke a vételár fele, pedálszenzoros kerékpároknál legfeljebb kilencvenezer forint, nyomatékszenzoros kerékpároknál pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Környezetbarát megoldás a városi közlekedésben
Fotó: Stefano Rellandini/Reuters

A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás. A dokumentumokat ebben a fordulóban július 9. éjfélig lehet benyújtani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.