Iskolakezdésre ismét járható lesz az M0-s hídja

A várhatóan karácsonyig tartó további munkálatok előreláthatóan már nem igényelnek újabb teljes lezárást.

Magyar Nemzet
2021. 08. 29. 11:40
null
A Deák Ferenc-híd Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus végére – a terveknek megfelelően – befejeződtek a Deák Ferenc híd északi átkelőjének teljes lezárásával járó javítási és megerősítési munkák – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap. A közlekedők szeptember elsejétől ismét használhatják az átkelőt, az M1 felé vezető oldalon három sávon haladhat a forgalom. A várhatóan karácsonyig tartó további munkálatok miatt újabb teljes lezárásra már nem, csak néhány órás eseti forgalomkorlátozásokra lehet számítani, amelyeket kizárólag a hétvégékre időzítenek.

 

A kivitelező mulasztásai hosszú ideje nehezítik a közlekedést az M0 déli szakaszán. A Strabag vezette konzorcium nem az elvárható gondossággal járt el, ezért bosszantják régóta a híd biztonságos használata érdekében szükséges újabb beavatkozások a térségben utazókat. A tanítási szünetre ütemezett teljes lezárás feloldásával szeptembertől megint három sávon haladhat a forgalom az M1 irányába

– idézi a minisztérium közleménye Schanda Tamást, az ITM miniszterhelyettesét.
 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei próbaterhelést követően, augusztus 31-én délután kezdik meg a lezárás felszámolását. Szeptember 1-jén kora reggelre a halásztelki felhajtóval együtt nyitják meg ismét a Deák Ferenc híd északi hídját. A befejező ütemben, az év végéig még időszakosan szükség lesz a híd felszerkezetének emelésére és visszaengedésére. Decemberig háromhetente-havonta rövid ideig tartó, eseti forgalomkorlátozásokra lehet számítani – olvasható a közleményben.
 

Szeptembertől Budapest főpolgármestere nem mutogathat másra a hivatalba lépése óta állandósult fővárosi dugók miatt. Az osztrák kivitelező felületessége már nem menti fel Karácsony Gergelyt azalól, hogy érdemi magyarázattal szolgáljon a közlekedőknek arra, miért kell folyton végeláthatatlan kocsisorokban vesztegelniük

– fogalmazott Schanda Tamás.

 

Borítókép: MTI/Mónus Márton

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.