Megvette a Greyhound amerikai buszcéget a Flixbus

Német kézbe kerül az Egyesült Államok több mint száz éves, legismertebb és legnagyobb távolsági személyszállítási szolgáltatója

Munkatársunktól
2021. 10. 25. 14:33
Passengers board a bus of 'FlixBus' coach operator at the main bus station (ZOB) during a strike of train drivers' union GDL in Berlin
A városok közti utazás árait törték le először, ezután háztól házig viszik az ügyfeleket Fotó: REUTERS/Fabrizio Bensch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Flixbus anyacége, a Flixmobility utazási platform megvásárolja a Greyhound Lines amerikai busztársaságot, amely Észak-Amerika legnagyobb távolsági szolgáltatója – tette közzé a Focus.de

A müncheni székhelyű cég, amely Németországban a Flixbus mellett a Flixtrain márkáról ismert, mintegy 172 millió dollárért, 148 millió euróért 2400 úti célt vesz át az Egyesült Államokban. 

– A Flixbus és a Greyhound együtt kielégíti a környezetbarát mobilitás iránti megnövekedett keresletet az Egyesült Államokban – közölte André Schwämmlein, a Flixmobility társalapítója. 

A zöld-sárga festésű expresszbuszok hazánkban is közismertek Fotó: Magyar Nemzet/Katona Vanda

A német cég 2018 óta van jelen Flixbus márkájával az Egyesült Államokban, ahol jelenleg 195 célállomást szolgál ki. Németországban és az EU-ban a Flixmobility évek óta messze legnagyobb szereplő a távolsági buszok piacán. A Greyhound korábban a Firstgroup brit közlekedési vállalat része volt. Az értékesítéssel a vállalat megerősíti jelenlétét a nagy-britanniai tömegközlekedési piacon  – jelentette be a Firstgroup.

A Flixbus a foglalási szoftvert fejlesztő német startupból 

mára Európa legnagyobb expresszbusz-szolgáltatójává vált, amely most dinamikus terjeszkedésbe kezdett. 

Meghódíthatják a hatalmas orosz piacot, az első útvonal Szentpétervárt, Velikij Novgordot és Tallint köti össze. A mobilitási cég 2021-ben emellett egy újabb kontinensen, Dél-Amerikában is piacra lép, először a legnagyobb városok  – például Rio de Janeiro és Sao Paulo – összekötését tervezi.

Borítókép: Reuters/Fabrizio Bensch

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.