időjárás -3°C Andor, András 2021. November 30.
logo

Példátlan összegű támogatáshoz jutnak a mikro-, kis- és középvállalkozások

Magyar Nemzet
2021.10.27. 18:05 2021.10.27. 18:10
Példátlan összegű támogatáshoz jutnak a mikro-, kis- és középvállalkozások

Példátlanul nagy összegű beruházásösztönző támogatás segíti a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások fejlődését a Technológiaváltó támogatási programban – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Szolnokon, a ragasztóanyagok gyártásával foglalkozó Szolvegy Kft.-nél.

Az államtitkár kiemelte: az erre a célra szánt 210 milliárd forintos forrást több mint 1700 cég használhatja fel. Magyarország sikeres oltási stratégiájának és keleti nyitás politikájának köszönhetően Európában elsőként tudta újraindítani gazdaságát a koronavírus-válság után. E pozícióelőny megőrzése és a hazai vállalkozások versenyképességének erősítése érdekében a kormány nem csupán a meglévő munkahelyek megtartását támogatta, de az unióban ugyancsak elsőként juttatja újak létrehozására és technológiafejlesztésre is kiterjedő beruházásösztönző forrásokhoz a hazai cégeket.

A támogatás ugyanakkor nem ingyenpénz, hanem szigorú feltételekhez kötött segítség. Így egyebek mellett kötelező eleme az elvárásoknak a kedvezményezett vállalkozásoknál a digitalizációs szint emelése, a jövő technológiáinak bevezetése és a hazai gazdaság növekedési üteménél kétszer gyorsabb bővülés elérése. Amennyiben ezeknek nem felelnek meg, a támogatást vissza kell fizetniük.

György László jelezte: az idén harminc éves szolnoki Szolvegy Kft. méltó erre a segítségre, hiszen nem csupán termel és munkát ad, de kutató-fejlesztő és innovációs tevékenysége révén a jövőbe is fektet. Beruházásairól döntve pedig hosszú távon tervez, szem előtt tartva a munkahelyek stabilitását és a magas hozzáadott értéket teremtő munkahelyek létrehozását.

Borítókép: VG/Kallus György