A rezsi egy fillérrel sem drágult októberben

Továbbra is tartják kedvező pozíciójukat a magyar tarifák.

Magyar Nemzet
2021. 11. 09. 17:48
null
Rezsicsökkentés - Olcsóbb lesz a PB-gáz júliustól Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg minden más drágult – többek között a nemzetközi energiaár-emelkedés miatt –, a magyarországi rezsiárak mozdulatlanok maradtak októberben. Ráadásul a földgáz átlagára Budapesten volt a legalacsonyabb (2,87 eurócent/kWh), a villamos energiáért a magyar háztartások a második legkedvezőbb árat (10,62 eurócent/kWh) fizették európai összehasonlításban a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint.

Felidézték: Magyarországon a rezsicsökkentés eredményeként az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók által fizetett villamos energia és a földgáz árát jogszabályok rögzítik és tartják fixen, azaz a magyar lakosság védett a piacokon kialakult áremelkedések ellen.

Borítókép: Magyarországon a legolcsóbb a lakossági földgáz. (Fotó: Rosta Tibor/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.