Csökkenő forgalomban mérséklődött a héten a tőzsdeindex

A négynapos kereskedés alatt a budapesti részvénypiac forgalma 56,54 milliárd forint volt.

2021. 12. 26. 10:25
Budapest, 2021. november 6. Az Alpár Ignác tervezte, 1915-ben átadott Elsõ Pesti Hazai Takarékpénztár Egyesület elegáns, neoklasszicista stílusú székháza a Vörösmarty tér és a Váci utca találkozásánál. Az épület késõbb a Tõzsde épülete és 2015-tõl immár komplex irodaház, elegáns éttermekkel, üzletekkel, irodákkal, Váci 1 Irodaház néven. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökkenő forgalom mellett mérséklődött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a négynapos kereskedési héten, a BUX 49 762,24 ponton zárt csütörtökön, 1125,06 ponttal, 2,21 százalékkal alacsonyabban, mint egy hete.

A négynapos kereskedés alatt a részvénypiac forgalma 56,54 milliárd forint volt a múlt heti 60,85 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Az Equilor Befektetési Zrt. a távirati irodának küldött heti összefoglalójában kiemelte, hogy

a karácsony előtti csonka héten csökkent a BUX index.

Az elemzők rámutatnak arra, hogy a szerdai kereskedésben jelentősen esett az OTP részvényének árfolyama,

miután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy az októberi szinten rögzítik a már felvett jelzálog fedezetű hitelek kamatait. Ez magával rántotta a magyar tőzsdeindex árfolyamát is, letörve az 50 ezer pontos támaszt, a BUX ezt a szintet próbálta elérni csütörtökön.

A héten a Mol árfolyama 0,82 százalékkal emelkedett, a részvény csütörtökön 2470 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta az 5,2 milliárd forintot.

Az OTP-papírok ára 6,74 százalékkal csökkent, 16 040 forinton zárt csütörtökön, a hét utolsó kereskedési napján, forgalmuk a héten több mint 45,5 milliárd forint volt.

A Richter 1,51 százalékkal erősödött a héten, csütörtökön 8725 forinton fejezte be a kereskedést, a gyógyszeripari részvény forgalma 3,73 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,37 százalékos árfolyameséssel zárta a hetet, csütörtökön 408 forint volt a záróára, heti forgalma 260 millió forint körül alakult.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4209,89 ponton fejezte be csütörtökön a hetet, ami 8,85 ponttal, 0,21 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Borítókép: a Budapesti Tőzsde Alpár Ignác tervezte épülete a Belvárosban, amely 2015-től immár komplex irodaház, elegáns éttermekkel, üzletekkel, irodákkal, Váci 1 Irodaház néven (Fotó: MTVA/bizományosi: Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.