Visszatértek a vendégek a szállodákba, panziókba októberben

Az egy évvel korábbi adatokat messze meghaladó volt a kereslet októberben , de még nem éri el a panémia előtti szintet.

2021. 12. 08. 10:36
null
20210816 Őriszentpéter Falusi szállásadók, képen: Rimán Lászlóné, fotó: Szendi Péter, (SZP) Vas Népe Fotó: © Szendi Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma októberben 79 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, de a járvány előtti, 2019. októberi szinttel összevetve 31 százalékkal csökkent – közölte lapunkkal a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 

A belföldi vendégéjszakák száma októberben húsz százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, míg a tavalyelőtti értéktől tíz százalékkal elmaradt. 

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma – elsősorban a járványügyi korlátozások bevezetése miatti alacsony bázis nyomán – több mint hat és félszeresére emelkedett tavaly októberrel összehasonlítva, de még így is 48 százalékkal kevesebb volt a 2019 azonos időszakinál. Októberben a szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 109 százalékkal 37 milliárd forintra nőtt.

Az idén január–októberben az előző év azonos időszakához képest a kereskedelmi szálláshelyek 3,1 százalékkal kevesebb, összesen 13 millió vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek 3,3, a külföldiek 2,4 százalékkal kevesebb (9,2, illetve 3,6 millió) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

Borítókép: Falusi vendéglátó készíti elő kiadó szobáját az Őrségben (Fotó: Vas Népe/Szendi Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.