Lezárult a Digi megvásárlása

A 4iG Nyrt. százszázalékos tulajdonába került a több mint 1,1 millió előfizetővel rendelkező Digi Távközlési Szolgáltató.

2022. 01. 03. 15:45
null
20200804 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló A 4iG Nyrt. debreceni irodaavató ünnepsége az Agóra irodaházban. Fotó: Matey István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG Nyrt. százszázalékos tulajdonába került a Digi Távközlési Szolgáltató Kft., illetve a társaság leányvállalatai, miután lezajlott a tavaly márciusban bejelentett tranzakció pénzügyi zárása – közölte lapunkkal a 4iG. 

A Digi operatív irányításával és ügyvezetői feladataival Papp-Gerlei Gyöngyvért bízták meg, aki az Antenna Hungáriától érkezik a távközlési és médiacsoport élére.

A 4iG jövőbeli célja, hogy növelje a Digi előfizetői bázisát a lakossági és az üzleti előfizetők körében, valamint tovább bővítse a társaság magyarországi hálózatát és szolgáltatásait. A tranzakció értéke 625 millió euró, amely az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi vállalatfelvásárlása.

A 4iG az állammal kötött stratégiai megállapodása értelmében 2022 első negyedévében az Antenna Hungária Zrt.-be apportálja hazai és nyugat-balkáni telekommunikációs érdekeltségeit, mellyel a 4iG többségi tulajdont szerez a vállalatban. A 4iG a sikeres Digi-akvizícióval és Antenna Hungária-tranzakcióval a legnagyobb telekommunikációs vállalatok közé lép Magyarországon, illetve egy új, budapesti központtal működő regionális távközlési csoportot hoz létre.

A Digi országszerte több mint 1,1 millió előfizetőt szolgál ki, és több mint 2,5 millió előfizetéssel rendelkezik.

A Digi által üzemeltetett hálózatok többsége fejlett, száloptikás technológián alapul. A Digi-csoport magyarországi alkalmazottainak száma meghaladja a 2700-at. Az elmúlt évben a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek konszolidált árbevétele 70 milliárd forint volt, korrigált EBITDA-ja pedig elérte a 19 milliárd forintot. A Digi 61, míg leányvállalata, az Invitel további 16 ügyfélszolgálati irodával rendelkezik Magyarország nagyobb városaiban.

Borítókép: Bejelentésre készült a 4iG vezetősége (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Matey István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.