időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Máramarosban mutatta be határon túli pályázatait a Támogatáskezelő

Forrás: EMET
2022.01.21. 17:02 2022.01.21. 17:19
Máramarosban mutatta be határon túli pályázatait a Támogatáskezelő

Pályázat, turizmus és oktatás témájú szakmai nyílt napokat szervezett a helyi Jávorfa Virága Egyesület és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő január 20-án Máramarosszigeten és 21-én Koltón a Teleki kastély dísztermében.

Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója bemutatta az intézmény munkáját és a Nemzeti Kulturális Alappal való kapcsolatát,

kiemelve a határon túl megvalósult projekteket, pályázati lehetőségeket.

Beszédében elmondta, a Támogatáskezelő nem egy hatósági szerv, hanem egy pályázókat segítő intézmény, melynek fő küldetése hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar emberek a saját kreativitásukkal, tehetségükkel, szakértelmükkel a lehető legjobban boldoguljanak a Kárpát-medencében. 

Céljuk, hogy a család, a kultúra, az egészségügy, a köznevelés, a tehetséggondozás, az ifjúságpolitika és a sport területén valamennyi kincs kiaknázható legyen, s minden már meglévő érték mindannyiunk közös értékévé váljék.

A intézmény az elmúlt négyben összesen 334 milliárd forintnyi pályázati támogatást kezelt. 

A szakmai napon a máramarosi turizmus fontosságáról beszélt Alapi-Tóth Zoltán projekt menedzser. 

Szász Imre, a Teleki-kastély igazgatója pedig egy virtuális utazásra invitálta a közönséget a varázslatos Máramarosban.

Hitter Annamária főtanfelügyelő-helyettes a máramarosi magyar iskolák helyzetéről beszélt, Lapsánszki Edit, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Máramaros megyei elnöke helyi körképet mutatott be.

Borítókép: Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója (Fotó: EMET)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.