Máramarosban mutatta be határon túli pályázatait a Támogatáskezelő

Pályázat, turizmus és oktatás témájú szakmai nyílt napokat szervezett a helyi Jávorfa Virága Egyesület és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

Forrás: EMET2022. 01. 21. 17:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályázat, turizmus és oktatás témájú szakmai nyílt napokat szervezett a helyi Jávorfa Virága Egyesület és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő január 20-án Máramarosszigeten és 21-én Koltón a Teleki kastély dísztermében.

Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója bemutatta az intézmény munkáját és a Nemzeti Kulturális Alappal való kapcsolatát,

kiemelve a határon túl megvalósult projekteket, pályázati lehetőségeket.

Beszédében elmondta, a Támogatáskezelő nem egy hatósági szerv, hanem egy pályázókat segítő intézmény, melynek fő küldetése hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar emberek a saját kreativitásukkal, tehetségükkel, szakértelmükkel a lehető legjobban boldoguljanak a Kárpát-medencében. 

Céljuk, hogy a család, a kultúra, az egészségügy, a köznevelés, a tehetséggondozás, az ifjúságpolitika és a sport területén valamennyi kincs kiaknázható legyen, s minden már meglévő érték mindannyiunk közös értékévé váljék.

A intézmény az elmúlt négyben összesen 334 milliárd forintnyi pályázati támogatást kezelt. 

A szakmai napon a máramarosi turizmus fontosságáról beszélt Alapi-Tóth Zoltán projekt menedzser. 

Szász Imre, a Teleki-kastély igazgatója pedig egy virtuális utazásra invitálta a közönséget a varázslatos Máramarosban.

Hitter Annamária főtanfelügyelő-helyettes a máramarosi magyar iskolák helyzetéről beszélt, Lapsánszki Edit, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Máramaros megyei elnöke helyi körképet mutatott be.

Borítókép: Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója (Fotó: EMET)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.