Melyik a legjobb minőségű kannabiszolaj? (X)

Megbízható gyártótól szeretne csúcsminőségű kannabiszolajat vásárolni? A hazai piacon számos forgalmazó árulja portékáit webáruházakban és gyógynövényboltokban, közülük embert próbáló feladat kiválasztani a számunkra megfelelő terméket. Mi alapján döntsünk? Mi garantálja a legjobb minőséget?

Forrás: Szponzorált tartalom2022. 01. 23. 22:31
null

Megbízható gyártótól szeretne csúcsminőségű kannabiszolajat vásárolni? A hazai piacon számos forgalmazó árulja portékáit webáruházakban és gyógynövényboltokban, közülük embert próbáló feladat kiválasztani a számunkra megfelelő terméket. Mi alapján döntsünk? Mi garantálja a legjobb minőséget?

Miből származik a kannabiszolaj?

Kannabiszolaj alatt a kannabisznövényből származó kivonatokat értjük. A növény bizonyos fajtái nagy mennyiségben tartalmazzák a tetrahidrokannabinol (THC) nevű pszichoaktív anyagot, amely a fogyasztásakor fellépő bódultságért felelős. A növény másik fő kémiai összetevője a kannabidiol, vagyis a CBD, amelynek nincs pszichoaktív hatása. 

A kannabisznövény több mint száz más különböző kannabinoid vegyületet is tartalmaz kisebb koncentrációban. A kannabiszolaj és a CBD-olaj a kereskedelemben és köznyelvben egymás szinonimájaként használatos.

Milyen ismérvei vannak a minőségi CBD-olajnak?

Melyik a legjobb CBD-olaj? A CBD-termékek legfontosabb ismertetőjegye, amiből levonhatjuk a minőséggel kapcsolatos következtetéseket, az a hatóanyag-tartalom. Sok gyártó százalékos megjelölést alkalmaz, ami félrevezető lehet a vásárlók számára, mivel a magasabb százalék nem egyenlő automatikusan a megnövelt CBD-tartalommal. Az ár-érték arány könnyű kiszámíthatósága érdekében a CBD-tartalmat minden esetben mg-ban kell megállapítani.

Milyen kritériumoknak kell megfelelniük a megbízható gyártóknak?

● A megbízható gyártók minőségbiztosítási rendszerük részeként folyamatosan ellenőrzik a megfelelő összetételt és egyben az eljárások hatékonyságát is. A termékekről minőségi tanúsítványt állítanak ki, ráadásul egy független laboratórium is elvégzi a szabványok által előírt analitikai vizsgálatokat. 

● A magas minőségű CBD-termékek nem tartalmazhatnak szennyeződéseket, nehézfémeket vagy pszichoaktív összetevőket, viszont szabadföldön termesztett, nemesített kenderből készülnek modern kivonási eljárással, amely nem hagy hátra káros maradványanyagokat. 

● A THC-t ipari kromatográfiával távolítják el, ami biztosítja, hogy a CBD-olaj tiszta, biztonságos és THC-mentes legyen.

Kiemelkedő minőségű kannabiszolaj az USA Medicaltól

Az USA Medical Kft. az egyik legnagyobb amerikai CBD-előállító óriásvállalat termékeinek kizárólagos hazai és kelet-európai forgalmazója. Nem véletlen, hogy természetes alapú készítményeik Magyarország egyik legkeresettebb CBD-termékei. 

Forrás: USA Medical

Kannabisz alapú CBD-kivonataikat a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) irányelveit követve állítják elő szigorú minőség-ellenőrzési és vizsgálati rendszert alkalmazva, kifejezetten az európai piacra. Minden termékük CPNP-regisztrációval rendelkezik. 

Az USA Medical által kínált CBD-olaj tartalmazza a kenderből kinyerhető, értékes esszenciális zsírsavakat, fitokannabinoidokat, terpéneket, szterolokat és flavonoidokat. Az értékes CBD-kivonatot minőségi szőlőmag-, kendermag- és narancsolaj keverékében feloldva forgalmazzák. A CBD-olaj ára minden dózisnál változó, de ár-érték arányban a piacon fellelhető hasonló termékekhez viszonyítva az egyik legkedvezőbb.

Borítókép: Kannabiszolaj (Fotó: Freepik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.