Varga Mihály: Elérhető az ötmilliós foglalkoztatás

A pénzügyminiszter szerint a statisztikák alapján vannak még tartalékok a hazai munkaerőpiacon.

Magyar Nemzet
2022. 01. 27. 14:49
null
20200618 Budapest Majdnem 1400 milliárd forintot költött az állam a válság hatásai­nak közvetlen kezelésére. A Magyar Nemzetnek adott interjúban Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta: gazdaságvédelmi operatív törzs néven új testület alakul, ennek feladata a gazdaság növekedését fékező adminisztratív szabályok kiiktatása lesz. Fotó: Kurucz Árpád KA Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van még tartalék a magyar munkaerő-piacon? Elérhető az 5 milliós foglalkoztatás? A statisztikai adatok alapján igen – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán a pénzügyminiszter a csütörtökön közzétett, foglalkoztatásról és munkanélküliségről szóló statisztikai jelentés kapcsán.

Forrás: Varga Mihály Facebook-oldala

 

Varga Mihály rámutatott: az elmúlt években drasztikusan csökkent a munkát keresők száma, a képzési programokkal pedig tovább tudjuk ezt csökkenteni. – Előre, nem hátra – fogalmazott a tárcavezető. 

 

Borítókép: a pénzügyminiszter szerint tovább nő a foglalkoztatás (Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.