időjárás 12°C Dezső 2022. május 23.
logo

Zöldkötvényt bocsátott ki az Euronics

Magyar Nemzet
2022.01.21. 20:55 2022.01.21. 21:02
Zöldkötvényt bocsátott ki az Euronics

Történetének eddigi legnagyobb forgalmát érte el tavaly a 64 szaküzletből álló magyar műszaki áruházlánc, az Euronics, amelynek üzemeltetője, a veszprémi székhelyű Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sikeres kötvényaukciót tartott. 

Túl van az első kötvénykibocsátáson az Euronics Fotó: Simon Moricz-Sabjan

A társaság hétmilliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket – jelent meg pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Eszerint a a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában kibocsátott kötvény tízéves futamidejű, fix kamatozású, átlaghozama 4,8512 százalék.

Jelezték, hogy a kibocsátott kötvények az International Capital Market Association által publikált Green Boond Principles kritériumai alapján zöld kötvénynek minősülnek.

– A bevont forrást a teljes céges infrastruktúrát érintő energiahatékonysági projektek finanszírozására fordítjuk, ideértve a bolthálózat ingatlanberuházásait, és az automata raktár, illetve irodaépületek fejlesztését – közölte az MTI-vel a Vöröskő Kft., amelynek ez az első kötvénykibocsátása. 

Mint közölték, egyelőre nem terveznek újabbat, a mostani kötvénykibocsátással egy tízéves programot valósítanak meg.

A kiskereskedelmi vállalat csütörtökön arról tájékoztatott, hogy az Euronics kiskereskedelmi árbevétele több mint 11 százalékkal, 71 milliárd forintra nőtt tavaly az előző évhez képest, ez az üzlethálózat történetének eddigi legnagyobb forgalma.

 

Borítókép: Tízéves kötvényprogramot indított a hazai áruházlánc (Fotó: Magyar Nemzet)