Biztosítókban szerez tulajdonrészt a magyar állam

A vásárlás a közvagyon gyarapítását és azt a célt szolgálja, hogy a stratégiai elemek ismét állami tulajdonban legyenek.

Magyar Nemzet
2022. 02. 21. 14:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stratégiai tulajdonnal bővül az állami vagyon – jelentette be Facebook-bejegyzésében Varga Mihály. A Pénzügyminiszter közölte: 

Magyarország 45 százalékos tulajdont szerez az Aegon Biztosítóban és az Union Biztosítóban. 

Az erről szóló adásvételi szerződést ma írta alá Varga Mihály a Vienna Insurance Group képviselőivel. Kiemelte: a befektetés rendkívül előnyös Magyarország számára: a két biztosító részesedése együttesen közel 20 százalék a hazai biztosítási piacon, éves díjbevételük 240 milliárd forint, így a két cég együtt piacvezetővé válik a szektorban. 

A pénzügyminiszter hozzátette: ez a lépés is azt a célt szolgálja, hogy a közvagyon gyarapodjon és a stratégiai vagyonelemek visszakerüljenek állami tulajdonba.

Borítókép: Varga Mihály az adásvétel aláírása közben (Fotó: Facebook/Varga Mihály)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.