E.On leányt vett az MVM

Hamarosan a teljes hazai egyetemes áramszolgáltatást az állami tulajdonú vállalat végzi.

Magyar Nemzet
2022. 02. 24. 14:08
null
Debrecen, 2019. mrcius 28. Az E.ON Hungria Zrt. jonnan tadott transzformtorllomsa a Debreceni Dli Ipari Parknl 2019. mrcius 28-n. MTI/Czegldi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MVM Zrt. megvásárolja az E.On Áramszolgáltató Kft.-t. A tranzakció zárása után az MVM-csoport nyújtja a teljes hazai egyetemes szolgáltatást a földgáz- és villamos energia területén valamennyi lakossági ügyfélnek. A két társaság 2022. február 23-án írt alá megállapodást a felvásárlásról. A tranzakció zárását a szükséges engedélyek megszerzése és hasonló tranzakciókban szokásos zárási feltételek teljesítését követően 2022 tavaszára tervezik a felek. Az MVM az E.On Hungária 25 százalékos tulajdonosa. 

A lépés a Dunántúlon és a Tiszántúlon csaknem két és fél millió ügyfelet érint, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamos energiát az E.Ontól. Az érintett ügyfeleknek egyelőre semmilyen teendőjük nincs, a megszokott módon intézhetik ügyeiket, a változásokról pedig folyamatos tájékoztatást kapnak. Az értékesítés nem érinti az E.On Hungária-csoporttal versenypiaci szerződésben álló ügyfeleket, nekik a vállalatcsoport a jövőben is változatlanul biztosítja a villamosenergia-szolgáltatást.

– Stratégiai kérdésnek tartjuk, hogy ennek a tranzakciónak a következményeként az MVM-csoport végzi a teljes egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatást Magyarországon. Ennek a történelminek is mondható portfólióbővülésnek köszönhetően az MVM már csaknem tízmillió lakossági és üzleti ügyfélnek szolgáltat energiát országszerte és a határainkon túl – mondta Czepek Gábor elnök-vezérigazgató.

Borítókép: Az E.On újonnan átadott transzformátorállomása a debreceni Déli Ipari Parknál 2019. március 28-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.