Közvetett részvényszerzés a 4iG-ben

A Manhattan Magántőkealap tulajdonában lévő vállalati törzsrészvények számának emelkedésével nőtt a magántőkealap tulajdoni hányada a cégben.

Magyar Nemzet
2022. 03. 11. 13:49
null
4IG illusztráció. foto: Vémi Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vezető állású személy közvetett részvényszerzéséről tett közzé rendkívüli tájékoztatást a 4iG Nyrt. pénteken. 

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt tájékoztatás szerint Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója kizárólagos tulajdonában álló iKON Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Manhattan Magántőkealap 2022. március 10-én, tőzsdei ügyletek keretében mindösszesen 29 500 darab, 4iG által kibocsátott, 20 forint névértékű dematerializált 4iG törzsrészvényt vásárolt 769,16 forint/db átlagáron.

Fotó: Róka László

Ennek eredményeképpen a Manhattan Magántőkealap közvetlen és közvetett tulajdonában lévő vállalati törzsrészvények száma 4 734 757 darabról 4 764 257 darabra változott, így a magántőkealap tulajdoni hányada 4,59 százalékról 4,62 százalékra módosult.

A január 25-én bejelentett, valamint az egyéb tranzakciók (tőkeemelések, részvényértékesítés) teljes lezárását követően és azok összesített hatásaként 

Jászai Gellért Zoltán közvetett tulajdona várhatóan 50,22 százalékot tesz majd ki a 4iG-ben, 

így befolyása a vállalat fölött jelentősen nem változik – közölte a holdingtársaság.

A budapesti székhelyű 4iG Nyrt. Magyarország vezető informatikai rendszerintegrátor vállalata, amely jelentős érdekeltségekkel rendelkezik a hazai és a régiós távközlési piacokon. A társaság több mint 25 éve van jelen az iparágfüggetlen innovatív informatikai technológiák piacán, több mint 6300 munkavállalót foglalkoztat. 

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat célja, hogy meghatározó piaci pozíciót építsen ki az infokommunikációs szolgáltatások széles területén Magyarországon, valamint a kelet-közép-európai és nyugat-balkáni régiókban.

 

Borítókép: A tőzsdei cégben változott a tulajdonolt részvények aránya (Fotó: Vémi Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.