Impozáns növekedést ért el tavaly a 4iG-cégcsoport

A 4iG az első számú magyarországi rendszer-integrációs vállalattá fejlődött, míg a telekommunikációs területen régiós szinten meghatározó piaci pozíciókat épített ki.

Magyar Nemzet
2022. 04. 10. 15:15
null
Budapest, 2021. május 30. A 4iG Nyrt. a hazai informatikai és ICT piac egyik meghatározó, Magyarország tudásalapú, digitális gazdaságának egyik vezető vállalatcsoportja székházának cégtáblája, a Szépvölgyi Irodaparkban, a főváros III. kerületében, a Montevideó utca 8. számban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Róka László Forrás: MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részvényenként 29 forint osztalék kifizetésére tesz javaslatot a 4iG Nyrt., amely kiemelkedő eredményekről számol be részvényeseinek a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) közzétett 2021. évi jelentésében. 

Ebből kiderül, hogy a tavalyi üzleti évben végrehajtott akvizícióknak és az organikus fejlődésnek köszönhetően a 4iG és az informatikai, valamint a távközlési szektorokban működő leányvállalatai jelentősen javították a cégcsoport konszolidált üzleti eredményességét, árbevételét és eredménymutatóit.

A konszernnél az április 29-én soron következő évi rendes közgyűlés szavazhat arról, hogy 

az osztalékkifizetés alapját a 2021-ben elért, 3,97 milliárd forintos adózott eredmény adja, 

amely profit 2020-ban 3,16 milliárd forintot ért el. 

Ugyancsak szavaz a közgyűlés a frissen publikált mérleg- és eredménykimutatásokról, amelyek alapján 

a cégcsoportnál a nemzetközi standardok szerinti konszolidált értékesítési árbevétel 93,65 milliárd forintot ért el, 63 százalékkal felülmúlva az egy évvel korábbit. 

A 4iG üzleti eredményessége szintén jelentős javulást mutat, mivel az EBITDA, azaz a pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredmény 140 százalékos éves növekedéssel meghaladta a 12,09 milliárd forintot – derül ki a jelentésből.

A tőzsdei társaság a tavalyi üzleti évet a 2020-as 37,86 milliárd forint után 499,94 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 17,26 milliárd forintos saját tőkével zárta – utóbbi egy évvel korábban 7,68 milliárd forintot tett ki. A számok alapján az egy részvényre jutó EBITDA tavaly 135 százalékkal emelkedett, míg az egy részvényre jutó saját tőke 120 százalékkal nőtt. 

A 4iG az informatika minden területén 

az első számú magyarországi rendszer-integrációs vállalattá fejlődött, míg a telekommunikációs szegmensben hazánkban, a közép-kelet-európai régióban és a nyugat-balkáni térségben egyaránt meghatározó piaci pozíciókat épített ki.

 

(Borítókép: Minden idők legjobb számait mutatta be a cégcsoport. Fotó: Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.