időjárás 20°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Impozáns növekedést ért el tavaly a 4iG-cégcsoport

Magyar Nemzet
2022.04.10. 15:15
Impozáns növekedést ért el tavaly a 4iG-cégcsoport

Részvényenként 29 forint osztalék kifizetésére tesz javaslatot a 4iG Nyrt., amely kiemelkedő eredményekről számol be részvényeseinek a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) közzétett 2021. évi jelentésében. 

Ebből kiderül, hogy a tavalyi üzleti évben végrehajtott akvizícióknak és az organikus fejlődésnek köszönhetően a 4iG és az informatikai, valamint a távközlési szektorokban működő leányvállalatai jelentősen javították a cégcsoport konszolidált üzleti eredményességét, árbevételét és eredménymutatóit.

A konszernnél az április 29-én soron következő évi rendes közgyűlés szavazhat arról, hogy 

az osztalékkifizetés alapját a 2021-ben elért, 3,97 milliárd forintos adózott eredmény adja, 

amely profit 2020-ban 3,16 milliárd forintot ért el. 

Ugyancsak szavaz a közgyűlés a frissen publikált mérleg- és eredménykimutatásokról, amelyek alapján 

a cégcsoportnál a nemzetközi standardok szerinti konszolidált értékesítési árbevétel 93,65 milliárd forintot ért el, 63 százalékkal felülmúlva az egy évvel korábbit. 

A 4iG üzleti eredményessége szintén jelentős javulást mutat, mivel az EBITDA, azaz a pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredmény 140 százalékos éves növekedéssel meghaladta a 12,09 milliárd forintot – derül ki a jelentésből.

A tőzsdei társaság a tavalyi üzleti évet a 2020-as 37,86 milliárd forint után 499,94 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 17,26 milliárd forintos saját tőkével zárta – utóbbi egy évvel korábban 7,68 milliárd forintot tett ki. A számok alapján az egy részvényre jutó EBITDA tavaly 135 százalékkal emelkedett, míg az egy részvényre jutó saját tőke 120 százalékkal nőtt. 

A 4iG az informatika minden területén 

az első számú magyarországi rendszer-integrációs vállalattá fejlődött, míg a telekommunikációs szegmensben hazánkban, a közép-kelet-európai régióban és a nyugat-balkáni térségben egyaránt meghatározó piaci pozíciókat épített ki.

 

(Borítókép: Minden idők legjobb számait mutatta be a cégcsoport. Fotó: Róka László)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.