Újraindulnak az expresszbusz járatok

Az egykori német startup kilépett Európából, az USA után Kanadában terjeszkedik.

2022. 04. 11. 15:46
Budapest, 2020. augusztus 24. FlixBus Budapesten a Népliget autóbusz-pályaudvaron. A FlixBus a FlixMobility Gmbh német cég márkaneve, amely távolsági buszszolgáltatást kínál Európában. 2013-ban a német buszpiaci deregulációt követően indította el szolgáltatását a cég, azzal a céllal, hogy alternatívát kínáljon a telekocsi, illetve az állami Deutsche Bahn által kínált vasúti személyszállítás mellé. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: MTI/Balaton József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főszezon közeledtével a FlixBus számos útvonalán növeli a járatsűrűséget – közölte lapunkkal a cég. Budapest és Bécs között áprilisban akár már napi tizenöt indulási időpont közül választhatnak az utasok. Egyes járatok Győrben is megállnak, innen is minden nap lehetőség van Ausztriába utazni. 

Már foglalhatók jegyek a horvátországi tengerparti úti célokra is.

A közvetlen távolsági buszos összeköttetések június 17-től indulnak Budapestről, emellett Siófokon is lesz felszállási lehetőség. A nyaralni vágyók a szezon során minden pénteken és vasárnap utazhatnak éjszakai járatokkal az Adriára, ezekkel Zadar, Biograd, Pakostane, Pirovac, Vodice, Sibenik, Trogir és Split érhető el átszállás nélkül. 

Az európai hálózatfejlesztés mellett a zöld mobilitási vállalat globálisan is tovább nő. 

Az expresszbusz szolgáltató 2018-ban indította el szolgáltatását az Egyesült Államokban, amikor megvásárolta a közismert Greyhound buszüzemeltetőt.

Azonban a vállalat tervei között régóta szerepelt a kanadai piacra lépés, ez a világjárvány kitörése miatt eddig nem valósult meg. A helyiek április 7-től már utazhatnak a FlixBus járatain. A szolgáltatás Ontario nagyvárosait köti össze, kezdetben Ottawa, Toronto, Niagara Falls, Waterloo és Mississauga településekről indulnak járatok.

Borítókép: Újra indulnak a tengerparti járatok (Fotó: MTI/Balaton József)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.