Egyesül a Bankholding két alapkezelője

Az MKB Alapkezelő a folyamatosan változó piaci körülmények között is képes lesz ügyfelei számára kiemelkedő befektetési teljesítményt nyújtani.

Magyar Nemzet
2022. 05. 27. 11:12
MKB Bank Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fúzióra lép a Budapest Alapkezelő és az MKB-Pannónia Alapkezelő, a jogutód társaság idén szeptember 1-jén kezdi meg működését MKB Alapkezelő néven. Az egyesüléssel létrejövő társaság által kezelt vagyon megközelíti az 1200 milliárd forintot – közölte pénteken a Magyar Bankholding Zrt., kiemelve, hogy 

az egyesülés támogatja a növekedési tervek, illetve azon stratégiai cél elérését, hogy hosszú távon tovább növeljék szerepüket a hazai vagyonkezelési piacon. 

Az új alapkezelő által kezelt befektetési alapok és egyéb portfóliók a lakossági és vállalati megtakarítók, illetve intézményi ügyfelek széles körét segítik a befektetési céljaik megvalósításában. 

– Az MKB Alapkezelő a folyamatosan változó piaci körülmények között is képes lesz ügyfelei számára kiemelkedő befektetési teljesítményt nyújtani. Ezek az eredmények az alapkezelő termékeit és szolgáltatásait mind a hazai, mind a külföldi befektetők számára egyre vonzóbbá tehetik, ezáltal tovább növelve az alapkezelő üzleti lehetőségeit és piaci részesedését – mondta a fúzióról szóló döntés kapcsán Mészáros Beatrix, a Magyar Bankholding leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Mint jelezték, 

az MKB-Pannónia Alapkezelő és a Budapest Alapkezelő is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek és a partnerek számára zökkenőmentesen, a megszokott magas szolgáltatási színvonal fenntartása mellett valósuljanak meg. 

– A társaságok a törvényi előírások szerint az ügyfeleket is folyamatosan értesíteni és tájékoztatni fogják a várható változásokról – áll a közleményben.

Borítókép: professzionális szolgáltatási színvonalra törekednek. (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.