Július 4-től fizet osztalékot a 4iG

Részvényenként 29 forintot ad a tőzsdei társaság.

Magyar Nemzet
2022. 05. 20. 19:40
null
4IG illusztráció. foto: Vémi Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság éves rendes közgyűlésének döntése alapján a 4iG Nyrt. igazgatósága tegnap úgy határozott, hogy tavalyi eredménye után július 4-től fizeti majd ki a részvényeseknek járó összesen 2,968 milliárd, részvényenként pedig 29 forintos osztalékot.

A tavalyi évre vonatkozó osztalék jelentősen meghaladja a 2020-as eredmény alapján kifizetett 22,9 forintos, illetve a 2019-es év utáni 22 forintos részvényenkénti osztalék összegét, ami a jövedelmezőség javulásának köszönhető. Az idei osztalékfizetés alapját a 4iG 2021-es 3,97 milliárd forintos adózott eredménye képezi, amely több mint negyedével (25,6 százalékkal) haladja meg az előző évi (2020-as) profitot.

A 4iG figyelemmel az időközben lezajlott jelentős tőkeemelésekre és a vonatkozó jogszabályi, valamint társasági jogi iratokra, kizárólag a 2021. december 31-én forgalomban lévő, mindösszesen 102 350 843 törzsdarab részvénye után fizet osztalékot. A 2021. üzleti év után megállapított osztalékra jogosító 4iG-részvényeket legkésőbb  június 23-ig lehet a Budapesti Értéktőzsdén megvásárolni. Osztalékra azok a részvényesek jogosultak majd, akik a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján, azaz június 27-én 4iG-részvény tulajdonosai.

Az osztalékfizetéssel megbízott KELER Zrt. kizárólag az üzletszabályzatban előírt adatokat megadó részvénytulajdonosok számára fizet osztalékot, az adatokat június 28-ig kell megadni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vémi Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.