időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Erős lehet a nyári Szép-kártyás forgalom

Magyar Nemzet
2022.06.24. 10:06
Erős lehet a nyári Szép-kártyás forgalom

Idén nyáron is erőteljes növekedést hozhat a Szép-kártya-használatban a belföldi turizmus. A gyenge forint és a magas üzemanyagárak mellett várhatóan többen választják majd a belföldi pihenést, így júliusban és augusztusban akár az év első hónapjainak többszörösét is elérheti a pihenőkártyás fizetések értéke – hívta fel a figyelmet a K&H bank.

Mint kifejtik, 

a július 1-ig tartó élelmiszervásárlási lehetőség látványosat lendített a kártyahasználaton, de a belföldi turizmus hatása is évek óta igen jelentős: a banknál éves szinten júliusban és augusztusban a legmagasabb a cafeteria felhasználása, 

ekkor a forgalom a korábbi hónapokhoz képest akár a két-háromszorosára is nőhet. 

Ezt idén tovább erősítheti a négyszáz forint felett is járó euró árfolyam és a külföldön magas üzemanyagárak. A belföldi kikapcsolódást viszont támogatja, hogy a pihenőkártyák szinte az ország minden pontján számtalan kikapcsolódási lehetőségre felhasználhatók.

A K&H azt is közölte, hogy 

az erőteljes belföldi turizmusnak, valamint a pandémia miatt felhalmozódott juttatásoknak köszönhetően tavaly nyáron közel másfélszer költöttek többet költöttek a kártyabirtokosok a szállás alszámláról, 

mint az ezt megelőző 2020-as évben. 

Méréseik szerint Budapest, Siófok és Balatonfüred – 2021-ben ezek voltak a legkedveltebb úti célok, emellett a Balaton nyugati csücskébe – Zalakaros, Sárvár, Hévíz – és a kelet-magyarországi fürdőközpontba, Hajdúszoboszlóra látogattak el legtöbben. 

A Szép-kártyával jóformán egy komplett nyaralást megvalósíthatunk, hiszen a szállás és az étkezés mellett szabadidős programokra is fel lehet használni a juttatást, így fürdőbelépőt, állatkerti látogatást vagy szabadtéri színházi előadást is fizethetünk vele. 

Emellett igazi kuriózumokra is fordíthatjuk az alszámlákon lévő összegeket, hogy felejthetetlenné tegyük a belföldi kikapcsolódást. Ilyen lehet az éjszakai élményfürdőzés, a gokartozás, egy sétarepülés a város felett, a hőlégballonozás, a csillagászati megfigyelés vagy akár a felkapott jurtaszállások kipróbálása – sorolta a bank.

Borítókép: Számos élményszolgáltatásért is fizetni lehet a pihenőkártyával (Fotó: K&H)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.