időjárás 19°C Tiborc , Zsuzsanna 2022. augusztus 11.
logo

Nagy Márton: Bocsánatkéréssel tartozik a Ryanair

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.06.18. 14:26 2022.06.18. 14:31
Nagy Márton: Bocsánatkéréssel tartozik a Ryanair

Bocsánatkérésre szólította fel a gazdaságfejlesztési miniszter a Ryanair légitársaságot. Nagy Márton azt közölte szombaton az MTI-vel: 

Méltánytalan és kisstílű az a gyakorlat, amelyet Európa legprofitéhesebb légitársasága, a Ryanair megenged magának.

– Mindenki figyelmét szeretném felhívni arra, hogy bárki bármilyen stílust is enged meg magának, a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak – fogalmazott a tárcavezető.

Hangsúlyozta, hogy a kormány elvárása továbbra is változatlan: mindenki tartsa be a jogszabályokat, mindenki viselkedjen felelős és tisztességes módon, a legfontosabb pedig, hogy senki se hárítsa át az extraprofit-különadókat a lakosságra.

Nem a magyar családoknak kell megfizetniük a háború árát! A tisztességtelen jegyárusítási gyakorlattal kapcsolatban a fogyasztóvédelmi hatósági vizsgálat jelenleg is folyamatban van.

Hozzátette: ha valakinek bocsánatot kell kérnie, az a Ryanair. Bocsánatkérés illeti meg a magyar családokat, akikre olyan adót akar áthárítani a légitársaság, amelyet Európa más országaiban gond nélkül megfizet. Ez tiszteletlenség a magyar emberekkel szemben – írta.

A tárcavezető úgy látja, hogy köszönet illet minden olyan gazdasági szereplőt, amely átérzi saját felelősségét is a háborús gazdasági helyzet kezelésében, betartja a jogszabályokat és fontosabbnak ítéli a családok biztonságát néhány eurónyi extraprofitnál.

− Persze értjük, hogy mi a Ryanair provokációjának valódi célja, hiszen a negatív reklám is reklám. A kormány azonban az üzengetést ezzel lezártnak tekinti, útszéli, kocsmai handabandázásban nem vesz részt – fogalmazott Nagy Márton.

 

Borítókép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.