Folytatódik az integráció az energiapiacon

Egyesül az E.ON Hungária-csoport tulajdonában álló három versenypiaci energiakereskedő vállalat.

Magyar Nemzet
2022. 08. 29. 13:16
eon
2022.03.24. Sajtótájékoztató keretében mutatják be az E.ON Hungária Csoport 500 millió forintos székesfehérvári transzformátorállomás-fejlesztési beruházását, amely a város déli területét látja el plusz energiával, további fejlesztések alapját bizto Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyesül az E.ON Hungária-csoporthoz tartozó három villamosenergia- és földgázkereskedelmi vállalat, szeptember 30-án az Elmű–Émász Energiakereskedő Kft. és az Elmű–Émász Energiaszolgáltató Zrt. jogutódlással beolvad az E.ON Energiamegoldások Kft.-be, ez a társaság lesz október 1-jétől az érintett versenypiaci ügyfelek energiakereskedője – közölte a társaság hétfőn. Az E.ON Hungária a közleményben felidézte, hogy az Elmű–Émász Energiakereskedő Kft. már korábban az E.ON Hungária-csoport részeként működött. 

A mostani döntés a társaságcsoport magyarországi integrációjának következő lépése. Az energiakereskedő cégek egyesítésével az E.ON Hungária-csoport átalakítja magyarországi versenypiaci kereskedelmi tevékenységét. A változást a megváltozott ügyféligények, az átalakuló piaci környezet és a vállalati struktúra egyszerűsítése indokolja – hangsúlyozták.

Az összeolvadást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal júliusban jóváhagyta, az illetékes cégbíróság bejegyezte. Az érintett versenypiaci ügyfelek szerződéseit az összeolvadás nem befolyásolja, azok változatlan feltételekkel élnek tovább. Az októbertől érkező első számlánál azonban az ügyfeleknek figyelniük kell majd arra, hogy a számlán szereplő új bankszámlaszámra utalják befizetéseiket. A pontos változásokról és teendőikről az érintettek közvetlenül, levélben kapnak tájékoztatást szeptember első napjaiban, illetve minden fontos információ elérhető az eon.hu/kereskedo-valtozas oldalon is.

Az egyesülést követően az E.ON Energiamegoldások Kft. egységesebben tudja kezelni a különböző ügyféligényeket, az egyszerűbb és hatékonyabb belső működés eredményeképpen pedig több figyelmet fordíthat ügyfeleire és az új energetikai megoldásokra – közölték.

Borítókép: Az E.ON Hungária-csoport ötszázmillió forintos székesfehérvári transzformátorállomás-fejlesztési beruházása (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Nagy Norbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.