Kamatdöntő ülést tart a monetáris tanács

Ma tartja soron következő havi kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa.

Forrás: MTI2022. 08. 30. 7:04
null
2022.05.04. MNB Zöld pénzügyi jelentés Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság Fotó: Móricz-Sabján Simon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Portfólió.hu-nak nyilatkozó elemzők biztosra veszik, hogy a tanács újabb 100 bázisponttal 11,75 százalékra emeli az alapkamatot, a csütörtöki aukción pedig az egyhetes betéti rátát. 

Minthogy a 100 bázispontot a piac gyakorlatilag már beárazta, így annál valamivel nagyobb emelés sem okozna igazi meglepetést, a továbbra is felfelé mutató inflációs kockázatok és a volatilis forintárfolyam fényében

 – tették hozzá.

Júliusi kamatdöntő ülésén a monetáris tanács 100 bázisponttal 10,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot és a kamatfolyosó két szélét, az egyhetes betét következő akcióján pedig annak a kamatát is, amelyet azóta is ezen a szinten tart.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.