Meg lehet ismételni a 2010–2013 közötti gazdasági felfutást

Lentner Csaba szerint az infláció emelkedése ellenére stabil a magyar gazdaság állapota.

Forrás: Karc FM2022. 08. 23. 12:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy piacvezető telefontársaságban való aktív állami szerepvállalás tökéletesen illeszkedik az Orbán-kormány 2010 óta ismert vonalvezetésébe – mutatott rá a Karc FM Hangoló című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közgazdász professzora. Lentner Csaba elmondta:

 

a Vodafone-ügylet a kormány B-tervének részeként értelmezhető, ami arra vonatkozik, hogy a kabinet nem akar teljes egészében az eddig visszatartott uniós források megérkezésére hagyatkozni, hanem alternatív gazdasági lehetőségeket keres.

 

A szakember rámutatott: a vegyes tulajdonú gazdaság egy működőképes modell, amelyben helye van a külföldi és a nemzeti, állami részesedésnek is. Megjegyezte: a ’90-es években liberális körökből sulykolt „az állam nem jó gazda” mentalitás már a múlté, a kor meghaladta ezt a látásmódot.

Lentner Csaba szerint az infláció emelkedése ellenére stabil a magyar gazdaság állapota, és minden esély megvan arra, hogy Magyarország megismételje a 2010 és 2013 között mutatott fejlődést. Rámutatott: nemcsak az Európai Unió, hanem az Egyesült Államok részéről is egyre nyíltabban igyekeznek nyomást gyakorolni a magyar polgári kormányra. Példaként említette, hogy különböző, Magyarországot negatív színben feltüntető elemzések, szerkesztőségi cikkek, vagy leminősítések formájában ezek az erők a gazdaságunk fundamentumait igyekeznek kikezdeni. A támadások ellenére a statisztikai adatokból világosan látszik, hogy a magyar gazdaság jó alapokon nyugszik, ezért lehet reménykedni egy pozitív fordulatban – hangoztatta a közgazdász a Karc FM műsorában.

A Karc FM-adás teljes hanganyaga ITT hallgatható meg.

Borítókép: Lentner Csaba (Fotó: Karc FM)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.