Jó hírt kaptak a gazdák

Okóber 17-től utalja az agrártámogatások előlegét a Magyar Államkincstár.

Magyar Nemzet
2022. 09. 30. 12:50
null
Máthé Orsolya őshonos növények termesztője biodiverzitás kert ökogazdálkodás ökogazdaság kertészkedés kertészet melegház üvegház banya tanya fóliasátor foliasator Bátor 2021.04.23 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan újabb összeggel gyarapodhat a gazdálkodók számlája, október 17-én megkezdődik ugyanis a jövő évi közvetlen agrártámogatások előlegének kifizetése.

Az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint az előzetes becslések alapján több mint 300 milliárd forint kifizetésére kerülhet sor a következő hetekben.

Az előlegfizetés november végéig tart, december elejétől már a részfizetés időszaka kezdődik.

– Az uniós finanszírozású közvetlen támogatások esetében idén is lehetővé válik, hogy az egységes kérelmet benyújtó gazdálkodók előlegfizetésben részesüljenek. Ennek révén nyújt segítséget a kormányzat, hogy az őszi munkákat zavartalanul el lehessen végezni, a termelők pénzügyi stabilitása, likviditása biztosítható legyen – hívta fel a figyelmet közleményében az AM.

A tárca szerint továbbra is prioritást élvez, hogy minél több termelő részesülhessen előre hozott kifizetésben, és minél több jogcímen megkezdődjön az utalás.

A Magyar Államkincstár szerint a kérelmek feldolgozása folyamatos, a szükséges ellenőrzési és adminisztratív folyamatok ütemezetten haladnak. Az előlegfizetéshez szükséges jogszabály határidőre történő megjelentetéséről az Agrárminisztérium gondoskodik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Szabad Föld/Németh András Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.