időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Jó hírt kaptak a gazdák

Magyar Nemzet
2022.09.30. 12:50 2022.09.30. 14:30
Jó hírt kaptak a gazdák

Hamarosan újabb összeggel gyarapodhat a gazdálkodók számlája, október 17-én megkezdődik ugyanis a jövő évi közvetlen agrártámogatások előlegének kifizetése.

Az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint az előzetes becslések alapján több mint 300 milliárd forint kifizetésére kerülhet sor a következő hetekben.

Az előlegfizetés november végéig tart, december elejétől már a részfizetés időszaka kezdődik.

– Az uniós finanszírozású közvetlen támogatások esetében idén is lehetővé válik, hogy az egységes kérelmet benyújtó gazdálkodók előlegfizetésben részesüljenek. Ennek révén nyújt segítséget a kormányzat, hogy az őszi munkákat zavartalanul el lehessen végezni, a termelők pénzügyi stabilitása, likviditása biztosítható legyen – hívta fel a figyelmet közleményében az AM.

A tárca szerint továbbra is prioritást élvez, hogy minél több termelő részesülhessen előre hozott kifizetésben, és minél több jogcímen megkezdődjön az utalás.

A Magyar Államkincstár szerint a kérelmek feldolgozása folyamatos, a szükséges ellenőrzési és adminisztratív folyamatok ütemezetten haladnak. Az előlegfizetéshez szükséges jogszabály határidőre történő megjelentetéséről az Agrárminisztérium gondoskodik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Szabad Föld/Németh András Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.