Ma közli a ipari termelés júliusi adatait a KSH

Az ipari termelés júliusi adatait közli ma első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Forrás: MTI2022. 09. 07. 7:18
null
Szigetcsép, 2022. július 3. A Mol Nyrt. kivilágított százhalombattai Dunai Finomítójának sziluettje naplementekor, Szigetcsép felõl. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júniusban az ipari termelés volumene 1,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,8 százalékkal nőtt a KSH második becslése szerint.

Az előző havinál 0,6 százalékkal nagyobb volt a szezonálisan és munkanappal kiigazított kibocsátás a hatodik hónapban.

A feldolgozóipar termelése 0,8 százalékkal, az energiaiparé 2,9, a csekély súlyú bányászaté 6,1 százalékkal bővült tavaly júniushoz viszonyítva. A feldolgozóipari termelés 23 százalékát képviselő járműgyártás 2,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az ipari export volumene 2,7 százalékkal nagyobb volt júniusban az egy évvel korábbinál, az ipar belföldi értékesítése 7,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest.

Borítókép: Illusztráció. A Mol Nyrt. kivilágított százhalombattai Dunai Finomítójának sziluettje naplementekor, Szigetcsép felől (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.