Egyre több banknál érhetők el a Széchenyi-kártya-program MAX+ konstrukciók

A konstrukciók alapfeltételei egységesek, ám az egyes bankok gyakorlatában jelentős eltérések lehetnek.

Magyar Nemzet
2023. 01. 12. 15:25
KRISÁN László
Budapest, 2022. november 29. Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a Széchenyi Kártya Program fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a budavári Fõõrség épületében 2022. november 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Széchenyi-kártya-pogram MAX+ hitelek hivatalosan december 23-tól elérhetők, a termékleírások a programot lebonyolító Kavosz Zrt. honlapján meg is jelentek, de mind ez idáig várni kellett azon bankok listájára, amelyeknél a kérelmek beadhatók. Ez az akadály is elhárult mostanra. A Bankmonitor.hu összegyűjtötte a legfrissebb – 2023. január 12-én érvényes – banki listát.

Fontos megjegyezni, hogy bár a Széchenyi-kártya-programban elérhető hitelek alapfeltételei egységesek, előfordulhat, hogy az egyik hitelintézet elutasít egy olyan igényt, amelyet egy másik hitelez, ezért érdemes alaposan körülnézni a piacon. A konstrukciókat forgalmazó bankok köre folyamatosan nő, az aktuális lista most már elérhető a Kavosz oldalán. A Széchenyi-kártya-program MAX+ támogatott konstrukciók kamata egységesen évi fix öt százalék, ami a jelenlegi piaci feltételek mellett rendkívül alacsony. 

A Széchenyi-kártya folyószámlahitel MAX+ és Széchenyi turisztikai kártya MAX+

legfeljebb hároméves futamidővel, a napi működés finanszírozására igényelhető az OTP Banknál, a K&H Banknál, a Raiffeisen Banknál, az Erste Banknál az 500 millió forint alatti (ár)bevételű vállalkozásoknak, a Takarékbanknál, az MKB Banknál, a Gránit Banknál és az UniCredit Banknál 2023. január 16-tól. A hitelkeret nagysága a folyószámlahitelnél 1–250 millió forint, a turisztikai kártyánál 1–300 millió forint között lehet.

A Széchenyi Likviditási hitel MAX+

hároméves futamidejű, a vállalkozások forgóeszközigényeinek biztosításához igényelhető szabad felhasználású forrás. Kérelmezhető ugyancsak az OTP Banknál, a K&H Banknál, a Raiffeisen Banknál, az Erste Banknál az 500 millió forint alatti (ár)bevételű vállalkozásoknak, a Takarékbanknál, az MKB Banknál, a Gránit Banknál és az UniCredit Banknál 2023. január 16-tól. A hitel összege 1–250 millió forint között lehet.

A Széchenyi Beruházási hitel MAX+ „ZÖLD”

termék akár tízéves futamidővel igényelhető az OTP Banknál, a K&H Banknál, a Raiffeisen Banknál, az Erste Banknál, a Takarékbanknál, az MKB Banknál, valamint január 16-tól az Unicredit Banknál.

A Széchenyi Beruházási hitel MAX+ „GEKKO”

elérhető az OTP Banknál, a Takarékbanknál, az MKB Banknál, a Gránit Banknál és az UniCredit Banknál 2023. január 16-tól.

Végül, de nem utolsósorban az 

Agrár Széchenyi Beruházási hitel MAX+ 

az OTP Bank, a K&H Bank, a Takarékbank, a Raiffeisen Bank, az MKB Bank és a Gránit Bank kínálati palettáján szerepel.

Ezeknél a konstrukciónál a hitel összege 1–500 millió forint között lehet. Az igénylő vállalkozásnak legalább tíz százalék önerővel kell rendelkeznie.

Borítókép: Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a Széchenyi-kártya-program fennállásának húszéves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen 2022. november 29-én   (Fotó: Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.