időjárás 26°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Jó hírt kaptak a juhászok

Köpöncei Csilla
2023.03.29. 10:03
Jó hírt kaptak a juhászok

Megkezdődött a termeléshez kötött anyajuhtartási támogatások kifizetése – jelentette be Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

 A múlt év végén 4,5 milliárd forintot már előleg formájában kifizettek a juhágazat számára, a napokban pedig több mint hétezer állattartónak érkezik csaknem 5,5 milliárd forint támogatás.

– A 2015-től érvényes közös agrárpolitika meghatározó és Magyarország számára kiemelt jelentőségű támogatási konstrukciója a termeléshez kötött támogatások rendszere – hívta fel a figyelmet Feldman Zsolt.

A támogatási struktúra az új agrártámogatási rendszerben is megmarad. A termeléshez kötött támogatások összetett szabályrendszeréről a minisztérium és az Agrárkamara közös kiadványából is tájékozódhatnak az érintettek. 

Az államtitkár szerint ezenfelül a gazdálkodóknak érdemes megtenniük mindent az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszerben lévő adatok naprakész biztosítása érdekében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.