Újabb forrás érkezik a gazdák számlájára

A Natura 2000-es területek után mintegy 12,5 milliárd forintot kapnak a termelők.

2023. 03. 28. 8:55
Natura 2000-es gyepterület
20200812 Kőszeg A Kőszegi Tájvédelmi Körzet egykori gyepterületén, a Doroszlói-réteken többéves élőhely-helyreállítási munkával változatos terület jött létre. Vas Népe fotó: Unger Tamás (UT) Fotó: Unger Tamás/Vas Népe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődik a Natura 2000 gyepekhez kapcsolódó támogatás kifizetése.

A hónap végéig mintegy 12,5 milliárd forint értékű támogatást vehetnek fel az agrárvállalkozók a Natura 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációjára nyújtott támogatás kapcsán – jelentette be Feldman Zsolt.

A mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár jelezte: hazánkban a Natura hálózat gyepterületeire speciális földhasználati előírások vonatkoznak, amelyek betartása többletköltségekkel jár, a gazdálkodóknak pedig adott esetben bevételkieséssel is számolniuk kell. Ennek ellentételezésére azonban támogatást igényelhettek az érintettek. – A tavalyi aszály okozta károk után kulcsfontosságú minden támogatás az érintett gazdálkodók számára – mutatott rá az államtitkár.

Az Agrárminisztérium adatai szerint a kompenzációs támogatásra több mint 9200 kérelem érkezett. Feldman Zsolt közölte: a felhívásra az egységes kérelem keretében 2023-ban is lehet beadni támogatási kérelmet, amely egyúttal kifizetési igénylésnek is minősül.

– A magyar kormány elkötelezett a biológiai sokféleség helyreállításának, megőrzésének és javításának előmozdításában, amelyet az aktív mezőgazdasági termelők együttműködésével kíván megvalósítani – emelte ki az államtitkár.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.