Szakmai és látogatói programokat is kínál a Világgazdaság Állásbörze

A közvetlen találkozás lehetőségét, szakmai előadásokat, hasznos ismereteket és látogatói programokat is kínál az ingyenes, egész napos Világgazdaság Állásbörze június 29-én a Westend Millennium Tetőkerten.

Magyar Nemzet
2023. 06. 28. 15:50
Fotó: vg.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszabású állásbörzét rendez a Világgazdaság és a Videa. A magyar munkaerőpiacon ugyanis egyszerre van jelen több tízezer betöltetlen álláshely, és okoz gondot évek óta a munkaerőhiány. Sokáig nem csupán a megfelelő állást, a megfelelő munkaerőt is nehéz volt megtalálni. Néhány évtizeddel ezelőtt ugyanis az álláskeresési lehetőségek még jóval szűkebb keretek között mozogtak, gyakorlatilag csak a nyomtatott újsághirdetésekre lehetett hagyatkozni. Noha azóta a virtuális térben egyre több állásportál kínálata között böngészhetünk, gyakran ez sem hozza meg elég gyorsan a kívánt eredményt.

Fotó: Vg.hu

A főváros és vonzáskörzete egyik legnagyobb állásbörzéje közvetlen találkozási lehetőséget teremt munkaadók és leendő munkavállalók számára.

Túl azon, hogy minden eddiginél egyszerűbbé válik a jó munkaerő megtalálása, illetve az érdeklődök közvetlenül találkozhatnak leendő munkaadóik képviselőivel, a szakmai programok miatt is megéri a részvétel. 

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára az állami szerepvállalásról beszél, majd kerekasztal-beszélgetés következik szakértők bevonásával arról, hogy miért olyan feszes a hazai, valamint a budapesti munkaerőpiac, mely szakmák keresettek, továbbá az is kiderül, hogy mi most a trendi diploma, illetve hogy itthon vagy külföldön érdemes-e indítani a karriert. Szó lesz még a szakképzés megújításának céljairól, a duális képzés jelentőségéről, valamint Szalai Piroska bér- és munkaerőpiaci szakértő arra keresi a választ, van-e és mekkora a bérfeszültség.

A Világgazdaság egész napos, ingyenes állásbörzéjén több mint 25 kiállító vesz részt állásajánlatokkal, legyen szó iskola melletti munkalehetőségről vagy pályakezdőkről. 

A börzén a pénzügyi, informatikai, FMCG, gyártás, ipar, kiskereskedelem és szolgáltatás szektor is képviselteti magát, csakúgy, mint a munkaerőközvetítők.

Ha valaki elakadna az állásinterjúk és a pályázatok útvesztőjében, a workshopokon szakértők nyújtanak segítséget a nyertes önéletrajzíráshoz, irányt mutatnak, hogy lehet eredményesnek lenni egy állásinterjún, stylist beszél a helyénvaló megjelenésről. A nyereményjátékban résztvevők fesztiválbelépőt vagy wellness hétvégét nyerhetnek.

Borítókép: 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.