Beváltotta ígéretét a kormány

Miután az Európai Bizottság feloldotta az ukrán gabonaimport tilalmát, a magyar kormány a korábban megígértek szerint jelezte: fenntartja azt.

2023. 09. 15. 20:58
null
Odessza, 2022. június 24. Árpát aratnak a dél-ukrajnai Odessza környékén 2022. június 23-án. ENSZ Élelmezésügyi és Mezõgazdasági Szervezete (FAO) szerint az Ukrajna elleni orosz háború globális élelmiszerválsággal fenyeget. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még májusban született meg az az uniós szintű megállapodás, amely megtiltotta az ukrán gabona importját. Brüsszel akkor öt tagállam, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Bulgária és Románia kérésének engedett.

Az EB pénteki döntésével feloldotta a tilalmat, ugyanakkor a magyar kormány részéről Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő korábban előrevetítette, ha így történik, akkor Magyarország nemzeti hatáskörben ma éjféltől elrendeli azt.

Az EB döntésének bejelentését követően azonnal jelezte Szentkirályi Alexandra és Nagy István agrárminiszter is, hogy 24 ukrán terméket nem engedünk be a határainkon. 

„A magyar érdek az első és legfontosabb!” – hansúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Borítókép: Árpát aratnak a dél-ukrajnai Odessza környékén 2022. június 23-án. (Forrás: MTI/EPA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.