Kázmér 2024. március 4.
logo

Három hónapja újítják fel az aluljárót, milliós a kár

Magyar Nemzet
Forrás: BOON
2023.11.28. 10:31 2023.11.28. 10:38
Három hónapja újítják fel az aluljárót, milliós a kár

A tervek szerint úgy volt, hogy hat hétig tartanak a felújítási munkálatok, már tizenkét hete nincs teljesen megnyitva a mickolci Búza téri aluljáró, ami meglehetős anyagi kárt okoz az üzletek tulajdonosainak – írja a Boon.hu egy olvasói levél alapján. 

„Amióta tart a felújítás, a forgalmunk nagyon visszaesett, milliós nagyságrendben mérhető a kárunk, hiszen a vásárlók sem szívesen jönnek le az aluljáróba, ha a másik oldalon nem mehetnek ki” – fogalmazott. Állítólag előfordult olyan is, hogy napokig semmilyen munka nem zajlott a területen. Az olvasó, aki az egyik üzlet tulajdonosa, hozzáfűzte, fel vannak háborodva, mert nekik ezt a forgalomkiesést senki nem téríti meg, ami igazságtalan. 

A portál megkereste Mokrai Mihály önkormányzati képviselőt, aki azt mondta, hogy november 22-én kellett volna átadni a munkát, de még a végső simításokat végzik az aluljáróban. Megjegyezte, volt műszaki átadási eljárás 22-én, de találtak hibákat, amelyek kijavítására a kivitelezőnek harminc napja van.

Beszélt arról is, reméli, hogy december elején át tudják adni a forgalomnak az aluljárót, az üzlettulajdonosok panaszára azzal reagált, hogy ez a rendeltetésszerű használatból következő felújítási kötelezettsége a városnak, amelyet a Polgári Törvénykönyv egyértelműen kimond.

Borítókép: Boon (Fotó: SZB)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.