A Mészáros-csoport tulajdonába került a Lukavac cement

Újabb sikeres akvizícióval zárja az évet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt.

2023. 12. 22. 10:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Újabb sikeres akvizícióval zárja az évet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amely a leányvállalatával, a Talentis International Construction Investments Kft.-vel sikeresen teljesítette az októberben aláírt adásvételi szerződésben foglalt zárási feltételeket. Ennek megfelelően 2023. december 21-én véglegesítette és zárta az osztrák Asamer Baustoffe AG tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o. társaság felvásárlását – közölte a cég az MTI-vel pénteken.

Azt írták, a tranzakciónak köszönhetően horvátországi, romániai, ausztriai és németországi érdekeltségei mellett sikeresen tovább bővítette külföldi jelenlétét a Mészáros-csoport, amely ezúttal Bosznia-Hercegovinában folytatta terjeszkedését.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt., a júliusban aláírt szándéknyilatkozat értelmében, kizárólagos jogot szerzett ahhoz, hogy az Asamer Baustoffe AG százszázalékos tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o. leányvállalatának megvásárlásáról tárgyalásokat kezdeményezzen. A teljes tranzakció 2023. december 21-én, az átvilágítási folyamat befejezésével és a szerződési feltételek teljesítésével, a szerződés aláírásával végleg lezárult.

– Örömmel tölt el, hogy a Mészáros-csoport tovább növeli külföldi leányvállalatai számát, amelynek köszönhetően ma már nem csak a hazai piacon folytatunk sikeres üzleti tevékenységet. A Lukavac Cement d.o.o. egy olyan stabil lábakon álló, biztos eredménytermelő képességű iparvállalat, amelynek felvásárlása nagyban hozzájárul a hazai alapanyag-ellátási gondok mérsékléséhez is. Célkitűzésünk, hogy a társaság az építőipari ágazatban erős alapot biztosítson a cégcsoportunk számára a növekedéshez. A jövőben is folyamatosan keressük az új lehetőségeket a hazai és a nemzetközi piacon – nyilatkozta Mészáros Lőrinc tulajdonos.

A Lukavac Cement d.o.o.-t, az építőiparhoz szorosan kötődő cementgyártó vállalatot 1974-ben alapították, és 2001-ben az osztrák Asamer-csoport sikeresen privatizálta. A cementgyár éves termelési kapacitása hétszázezer tonna klinker és több mint egymillió tonna cement. 

A vállalatnak ötvenszázalékos részesedése van a Vijenac mészkőbányában, amely más üzemeknek és építőipari vállalatoknak is szállít adalékanyagot. A vállalat 2014-ben készbeton gyártásával bővítette tevékenységét. A betonüzemek Szarajevóban és Banja Lukában találhatók – áll a közleményben.

 

Borítókép: A Mészáros-csoport tulajdonába került a Lukavac Cement d.o.o (Forrás: Lukavac Cement)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.