Eladja román leányát az OTP

A vevő az ottani piacvezető Banca Transilvania.

2024. 02. 09. 15:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP-csoport 347,5 millió euróért eladja román leányvállalatát, az OTP Bank Romániát a piacvezető Banca Transilvaniának (BT); a kötelező érvényű megállapodást pénteken írták alá a felek – tájékoztatta az MTI-t a pénzintézet pénteken. 

A megállapodás értelmében eladják az OTP Bank Románia leányvállalatait is, ezzel húsz év után a magyar pénzintézet teljesen kivonul a román piacról – közölték.

A tranzakció zárása várhatóan a következő hónapokban lesz, az illetékes pénzügyi- és versenyhatóságok jóváhagyásainak függvényében.   

A szabályozói engedélyek megszerzése után az OTP Bank Románia egyesül a BT-vel. Az OTP Bank márkanevet átmenetileg megtartják annak érdekében, hogy biztosítsák az egyesülés befejezéséig az ügyfelek és a munkatársak számára a zökkenőmentes átmenetet.

Kiemelték: az OTP Bank Románia fenntartja a Bethlen Gábor Alapítvány felé a Szülőföldön magyarul programmal kapcsolatban fennálló kötelezettségvállalásait.

Jelentős organikus növekedést értünk el az elmúlt években, mindamellett világossá vált, hogy stratégiai növekedési céljainkat nem tudjuk elérni akvizíciók nélkül, márpedig a belátható jövőben kis esély mutatkozik egy lehetséges felvásárlásra

– idézi a közlemény Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját.

Az OTP Bank Románia 2004-ben lépett a román piacra, részesedése eszközállomány alapján 2,64 százalék volt szeptember elején. Közel 420 ezer lakossági és több mint 22 ezer vállalati ügyféllel rendelkezik, és mintegy száz fiókból álló hálózatában 1800 munkavállaló dolgozik. A Banca Transilvania a legnagyobb bank Romániában és Délkelet-Európában. 

Borítókép: Csányi Sándor (Fotó: Nemzeti Sport)


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.