Ők a világ leggazdagabb emberei!

Itt a friss lista, mutatjuk a dollármilliárdosokat.

2024. 03. 27. 12:28
Illusztráció Fotó: Getty Images/Javier Ghersi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere – derül ki a Hurun Research Institute legújabb listájából. A globális milliárdosok közül a Tesla vezérigazgatója újra az élre tört, idén ráadásul a Meta-vezér Mark Zuckerberg, valamint a Google volt vezérigazgatója, Larry Page is csatlakozott a top 10-es listához – ismertette a Világgazdaság.

A világ ötszáz leggazdagabb emberének vagyona 1,5 ezermilliárd dollárral nőtt 2023-ban. A legnagyobb mértékben a Zuckerberget ketrecharcra hívó Musk növelte tulajdonát: a milliárdos üzletember a Tesla és a SpaceX sikerének köszönhetően 95,4 milliárd dollárral lett gazdagabb, így 232 milliárd dollárral a lista első helyén áll. A Business Standard cikke szerint ők a világ leggazdagabb emberei.

1. Elon Musk – 231 milliárd dollár (84,4 ezermilliárd forint)

Musk vagyona a Teslában és a SpaceX-ben gyökerezik, négy éven belül pedig már harmadszor került a lista élére. Vállalkozásai az innovatív technológia és a stratégiai kormányzati szerződések hátterében fejlődtek. Ameddig a Tesla és a SpaceX technológiailag az élvonalat képviseli, Musk közszereplőként megosztja az embereket. A napokban egy amerikai bíróságon kimondták, hogy csupán éles kritikái miatt akart elhallgattatni egy gyűlöletellenes nonprofit szervezetet. 

2. Jeff Bezos – 185 milliárd dollár (67,6 ezermilliárd forint)

Az Amazon ARM számítási felhője mintegy 57 százalékos vagyonnövekedést hozott Bezosnak, ezzel leküzdve a múltbeli veszteségeket. Az elmúlt egy évben megközelítőleg hetven százalékkal erősödött az Amazon árfolyama, így a világ második leggazdagabb embere jó időpontot választott a részvények értékesítésére. Az üzletember a közelmúltbeli tranzakciók után is a technológiai óriás legnagyobb részvényese marad.

3. Bernard Arnault – 175 milliárd dollár (63,9 ezermilliárd forint)

Annak ellenére, hogy idén rengeteg pénzt veszített, többet, mint bármely más milliárdos, Bernard Arnault luxusszektorban megtermelt vagyona a harmadik helyre repítette a befektetőt. Az LVMH elnök-vezérigazgatójaként ráadásul akár már áprilisban meg is szerezheti a Paris Match francia hetilapot. Az 1949 márciusában, Arnault születésének hónapjában alapított Paris Match a hírességek mellett a főbb hazai és nemzetközi híreket is tartalmazza.

A lista többi helyezettjéről itt olvashat:

https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2024/03/itt-a-legfrissebb-lista-a-vilag-leggazdagabb-embereirol

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.