Nagy Márton is megerősítette a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér megvásárlását

Hétfőn Orbán Viktor a parlamentben azt közölte, hogy a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret napokon belül megszerzi az állam. A nemzetgazdasági miniszter pontosította a miniszterelnök kijelentését.

2024. 04. 09. 11:57
NAGY Márton Budapest, 2024. április 8.
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőről (MNV) tartott sajtótájékoztatón a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) 2024. április 8-án.
MTI/Purger Tamás
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter Fotó: MTI/Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pontosította Orbán Viktor korábbi kijelentését a nemzetgazdasági miniszter. Nagy Márton elmondta, hogy az állam két héten belül vásárolhatja meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. A tárcavezető azt is közölte, hogy az állam nyolcvanszázalékos részesedést szerez a reptérben – írta a VG.hu az ATV.hu-ra hivatkozva.

A reptér visszavásárlása technikai  kérdés, a „napokon belül” lehet két hét, de egy hónap is. A közeljövőben megtörténik – mondta Nagy Márton az ATV portálnak. A miniszter megerősítette azokat a korábbi híreket, amelyek szerint a QIA katari befektetőt is bevonják az üzletbe. Az állam megszerzi a repülőtér nyolcvan százalékát, majd 29 százalékot elad a katari befektetőnek. A tárgyalások erről még zajlanak. az ATV Nagy Mártonra hivatkozva azt írja, hogy a vételár 774 milliárdnál kedvezőbb lesz.

Orbán Viktor hétfőn egy azonnali kérdésre válaszolva fogalmazott úgy, hogy „napokon belül” visszakerülhet az állam tulajdonába a reptér.

A kormányfő úgy folytatta, hogy amint ez megtörténik, a kormány dönteni fog a budapesti repülőtérre vezető infrastruktúra fejlesztéséről is. 

Borítókép: Nagy Márton, nemzetgazdasági miniszter (Fotó: Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.