Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Van egy csodálatos horvát város, ahova jobb, ha nem teszi be a lábát idén nyáron

A tapasztaltabb turisták legalábbis ezt javasolják.

Forrás: Mirror, Origo2024. 05. 21. 11:32
Dubrovnik,,Croatia.,Dubrovnik,Old,City,Street,View,(medieval,Ragusa),In
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az özönlő tömeg már-már élvezhetetlenné teszi az egyik legnépszerűbb horvát várost. Idén állítólag még a szokásosnál is nehezebb lesz megmaradni Dubrovnikban, ezért a tapasztaltabb turisták azt javasolják, hogy aki nem bírja a tömeget, keressen inkább más helyet a nyaraláshoz – írja az Origó a Mirror cikke alapján. 

Erről azonban nem csak a turisták tehetnek. Az utóbbi időben ugyanis több híres filmet és sorozatot forgattak a városban, így a Star Wars legutóbbi szériáját. Érthető, hiszen a festői tengerpart, és a kacskaringós utcák csak úgy csalogatják a filmeseket. Dubrovnikot azonban a nyaralók is nagyon szeretik, és azok a turisták, akik már sokat jártak arra, azt javasolják, hogy az idén kerülje el a várost, aki nem akarja a nyaralásán úgy érezni magát, mintha egy szardellásdobozba zsúfolták volna. Azt írják:

valóságos őrület, ami itt nyaranta történik.

A túlzsúfoltság miatt a város kénytelen korlátozni az érkező hajók számát, és érdekes az is, hogy a szezon kezdetétől nem lehet gurulós bőröndöket húzni az óvárosban, csak felemelve lehet őket vinni. Sőt, már olyan poggyászmegőrzők is vannak, ahol az óvárosba belépő turistáknak le kell tenniük a bőröndjeiket. 

Azt javasolják azonban, hogy aki mindenképp Dubrovnikba menne az idén nyáron, lehetőleg ne a szezon közepére tervezze a pihenést, mert lehet, hogy csúnya meglepetés éri. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.