Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Tovább javítják az energiaellátás biztonságát az új paksi blokkok

Szijjártó Péter: Minden adott, hogy a két új paksi blokk legkésőbb a következő évtized elején szolgálatba állhasson.

2024. 07. 05. 18:08
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fotó: MTI/Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában. 

A tárcavezető tájékoztatásában először is leszögezte, hogy a magyar–orosz energetikai együttműködés jól szolgálja hazánk ellátásbiztonsági érdekeit. Kulcsfontosságúnak nevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának mielőbbi megépítését, miután szavai szerint ezáltal tovább fog erősödni az energiaellátás biztonsága, fokozódni fog az ország függetlensége a nemzetközi energiapiacok mindenfajta drámai változásaitól.

Illetve – mint mondta – az újabb reaktorok működésbe lépése segít majd megvédeni a rezsicsökkentés eredményeit is. 

– Az új paksi blokkok Magyarország energiaellátásának biztonságát tovább fogják javítani, és jelentősen növelni fogják Magyarország függetlenségét a nemzetközi energiapiacok mindenfajta drámai változásaitól

– szögezte le. 

A tárcavezető úgy fogalmazott: A mai megbeszélések alapján azt tudom önöknek mondani, hogy minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelején szolgálatba álljon és hozzájáruljon Magyarország energiaellátásának biztonságához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.