Nemzetközi konferenciával indul szeptember végén a Hungary Innovation Week

A magyarországi kutatási és innovációs ökoszisztéma erősítése érdekében rendezik meg Budapesten a Hungary Innovation Weeket szeptember 23-tól 28-ig, az eseménysorozat egy nemzetközi konferenciával indul – közölte a szervező Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 08. 31. 9:58
Forrás: Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény idézte Bódis Lászlót, a NIÜ vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy a Hungary Innovation Week egy ernyőrendezvény, amelyben arra kérték a hazai startupokkal, kkv-kkal és az innovációval foglalkozó szervezeteket, hogy az őszi rendezvényeiket erre a hétre szervezzék.

A héten olyan szervezetek tartják innovációs rendezvényeiket, mint az EduTech Hungary, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA), a Vienna Business Agency, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség, a RInnoValleys vagy a Hungarian Business Angel Network (HunBAN).

A hét felvezető eseménye a NIÜ saját rendezvénye, a Hungary Innovation Summit konferencia, amelyen a kutatás-fejlesztésben élen járó hazai cégek szakemberei beszélgetnek arról, milyen hatása van a K+F tevékenységnek magára a vállalkozásra, illetve az innovációs ökoszisztémára. A résztvevők megismerkedhetnek például a svéd, az osztrák és a cseh innovációs ügynökség működésével és jó gyakorlataival. Továbbá előadások, workshopok és panelbeszélgetéseken fogják hazai és nemzetközi szakértők megvitatni az innováció jövőjét, az új technológiák társadalmi kihívásait, valamint az innovációs ökoszisztémák építésének nemzetközileg sikeres modelljeit.  

A Hungary Innovation Summiton egyebek közt a Richter, a Bosch, a Wigner Fizikai Kutatóközpont, az Evosoft és az OECD képviselői adnak elő. Az érdeklődők az eseményekről és a jelentkezés menetéről is az Innoweek.hu oldalon tájékozódhatnak.

Borítókép: Bódis László (Fotó: MTI/Lakatos Péter) 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.