Magyarország napenergia-termelésben Európa élmezőnyébe tartozik

A villamosenergia-fogyasztás több mint kilenctizedét adja a napelemes csúcstermelés.

2024. 09. 29. 13:04
Illusztráció Fotó: Mediaworks
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország az európai élmezőnybe tartozik azzal, hogy – megfelelő időjárási körülmények között – a villamosenergia-fogyasztás több mint kilenctizedét adja a napelemes csúcstermelés – olvasható az Energiaügyi Minisztérium vasárnap közzétett Facebook-bejegyzésében.

Az uniós tagállamok egyharmada képes arra, hogy a pillanatnyi áramigénye akár több mint négyötödét napenergiával fedezze. Görögországban és Hollandiában a legderűsebb órákban a naperőművek nemcsak elérik az aktuális szükségletek szintjét, hanem azt időnként meg is haladják – tudatták.

Hangsúlyozták: a jövő a zöldenergiáé. 

A paksi atomerőmű megbízható üzemelésének köszönhetően egyre gyakrabban és mind hosszabb ideig képes az ország a háztartásokat, közintézményeket és gyárakat teljes egészében karbonmentes forrásból, belföldön előállított zöldárammal kiszolgálni, a klímavállalások valóra váltásán túl csökkentve ezzel egyúttal Magyarország importkitettségét és az ebből fakadó kockázatokat is.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.