Nyakkendőket varrat a hivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a női kormánytisztviselők fehér blúzt, a férfiak fehér inget hordanak majd, amelyet nyaksál, illetve nyakkendő egészít ki.

Jakubász Tamás
2019. 05. 10. 14:30
null
Előny, ha a formaruha a nemzeti identitásra is utal Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Formaruhát kapnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyes munkatársai. A jövőben azok a hivatalnokok viselnek majd egyenöltözetet, akik a szervezet ügyfélszolgálatain dolgoznak és feladatuk ellátásakor rendszeresen találkoznak ügyfelekkel.

A női kormánytisztviselők fehér blúzt, a férfiak fehér inget hordanak majd, amelyet nyaksál, illetve nyakkendő egészít ki. Ez utóbbiak megtervezésére most pályázatot írt ki az adóhivatal, amelyben a legfontosabb szempontokra külön is kitért.

Előny, ha a formaruha a nemzeti identitásra is utal
Fotó: Kurucz Árpád

A kiegészítőknek mindenekelőtt tetszetős és mindennapi viseletnek kell lenniük, amelyek – amellett, hogy megfelelnek a minőségi, modern hivatali ruházattal szemben támasztott követelményeknek – kifejezésre juttatják az adóhivatal társadalmi szerepét.

Fontos szempont emellett a praktikum, továbbá az, hogy a darabokat otthon is könnyen lehessen tisztítani, vasalni. A nyakkendőkön és a nyaksálakon minden bizonnyal megjelenik majd az adóhivatal emblémája, de a kiegészítők külleme utalhat Magyarországra, a nemzeti identitásra is.

A nyakkendőket és nyaksálakat a pályázati kiírás értelmében úgy kell kialakítani, hogy a hivatalnokok legalább két évig viselhessék azokat.

A beérkezett tervek értékelésekor lényeges szempont lesz az elegancia és a kényelem ötvözése, valamint az, hogy az elképzelés hogyan fejezi ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakmai és társadalmi szerepét.

A pályázatokat június végéig várja a hatóság. Az első helyezett negyedmillió forint pénzjutalomban részesül, a második hely százötvenezer forintot, a harmadik százezer forintot ér. A pályázattal az adóhivatal a fiatal tervezőknek is lehetőséget kíván adni, feltehe­tően emiatt határozták meg 16 évben az alsó korhatárt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.