Okostelefonokat kapnak a rászorulók

Az eszközök olyan diákokhoz kerülnek, akik eddig nem tudtak a digitális oktatásban részt venni.

Magyar Nemzet
2020. 05. 02. 9:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Digitális összefogás kezdeményezés keretében 616 feltöltőkártyás okostelefon kerül rászoruló családokhoz. – Az eszközök szakmai szervezeteken keresztül olyan hátrányos helyzetű diákokhoz kerülnek, akik eddig nem tudtak a digitális oktatásban részt venni – jelentette ki Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója az adományozó társaság, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), illetve az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport munkájának legutóbbi fejezete kapcsán.

Révész Máriusz, az akciócsoport vezetője elmondta, hogy a digitális összefogásban fontos szerepe volt az ITM alá tartozó Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek is, amely SIM-kártyákat biztosítja a készülékekhez.

Az akciócsoport feladata az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinálása mellett a civil mozgalmak felkarolása országszerte. Az összefogás sikerét Révész Máriusz elmondása szerint az is bizonyítja, hogy a Segítunkegymasnak.hu oldalra eddig több mint hatezer felajánlás érkezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.