Figyelmeztetést adtak ki: ónos eső jön kedden

Havazásra és erős szélre is számíthatunk.

MN
2018. 01. 15. 21:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc megyére (Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Nógrád, Somogy, Tolna és Zala) is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt keddre a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint az előttünk álló éjszaka hószállingózás lehet, majd a hajnali óráktól nyugat felől kialakulhat csapadék, amelynek intenzitása a reggeli órákban növekedhet és a délelőtti órákban délnyugaton, majd délelőtt délen ónos eső is előfordulhat időszakosan, amely a hőmérséklet emelkedésével esőbe vált át.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán délután a Dunántúlon lehetnek gyengébben felhős körzetek. Az ország északkeleti harmadán estig döntően havazás, délen, délnyugaton kezdetben ónos eső, majd eső, az átmeneti sávban vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk. Estefelé már csak Borsodban, Szabolcsban havazhat, az Északi-középhegység nyugati részén ónos eső, az Észak-Alföldön eső is valószínű, másutt megszűnik a csapadék. A Dunántúlon helyenként megerősödhet a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között alakul, de a gyengébben felhős, havas körzetekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán -2 és +2, másutt 3 és 8 fok között valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.