Nem sztrájkol a német közszféra

Ideiglenes bérmegállapodást kötött csütörtök este a német közszférában dolgozókat képviselő Ver.di szakszervezet és a német kormány, így nem szünteti be a munkát a német közszféra mintegy 3 millió dolgozója - közölte a BBC News On-line.

MNO
2003. 01. 10. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Otto Schily német belügyminiszter által bejelentett egyezség szerint a közalkalmazottak az idén 2,4, jövőre pedig kétszer 1 százalékos fizetésemelést kapnak. Szakértők szerint a német közszféra esetleges munkabeszüntetése recesszióba döntötte volna az ország gazdaságát – írja az eBroker.hu.

A megállapodás körül ugyanakkor már pénteken bizonytalanság keletkezett, miután több helyhatóság illetékese úgy nyilatkozott, hogy nincsenek forrásaik az ígért béremeléshez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.