Montenegro lesz a következő NATO-tagállam?

Robert Simons, a NATO főtitkárának helyettese úgy értékeli, hogy Montenegro lesz a következő ország, mely beléphet a NATO-ba.

MNO
2010. 05. 10. 19:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Montenegro vezető szerepet tölt be az euroatlanti integráció folyamatában és a következő ország lesz, amely csatlakozik a Szövetséghez. Amennyiben kizárjuk Macedóniát, amely az ország nevével kapcsolatos problémák miatt a NATO-n kívül maradt, Montenegro a Szövetségbe tartó úton a szomszédainak vezetője lehet – mondta el Simons a montenegrói Pobjeda című lapnak.

A politikus elmondta, hogy nagyon fontos az ország számára a reformok folytatása és hogy mielőbb tagja legyen a Szövetségnek. A helyettes úgy véli, hogy ellentétben az Európai Unióval, a NATO nem fáradt el a bővítése során.

(pobjeda.co.me)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.