600 menekültet kellett kimenteni a tengerből

Az utóbbi 24 óra alatt 596 menekültet mentett ki a Földközi-tengerből az olasz haditengerészet.

BL
2014. 03. 18. 21:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi tájékoztatás szerint Lampedusától délre helikopterekről fedeztek fel két, menekültekkel zsúfolásig megtelt és tengeri közlekedésre alig alkalmas bárkát. A többségében szíriai és eritreai állampolgárokat a szigetre vitték.

Az utóbbi hetekben a kedvező időjárás miatt Afrikából több száz menekült vágott neki a Földközi-tengeren történő veszélyes átkelésnek.

Eközben a görög hatóságok közölték, hogy az Égei-tenger keleti térségében hét olyan bevándorló, köztük két gyerek holttestére bukkantak, akik az éjszaka fulladtak vízbe, miután lélekvesztőjük elsüllyedt Leszbosz szigete közelében. A menekültek Törökországból indultak útnak. A tengerészeti minisztérium tájékoztatása szerint nyolc másik illegális bevándorlót viszont sikerült kimenteniük a tengerből a hatóságoknak, kettő hollétéről azonban továbbra sem tudnak. A szóban forgó személyek állampolgárságát egyelőre nem ismerik.

Ismert, tavaly októberben harmincnégy holttestet emeltek ki a Szicíliai-csatornából, miután illegális bevándorlókat szállító újabb hajó borult fel Málta és Lampedusa között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.