Nem érinti a Katar elleni bojkott a budapesti gépeket

Több ország lezárta légterét a katari repülők elől a terrorizmus támogatásának vádja miatt.

Győr Ágnes
2017. 06. 06. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több ország által Katar ellen bevezetett bojkott, illetve az ennek részeként életbe léptetett légtérzárak semmilyen formában nem befolyásolják a budapesti járatokat – tudta meg lapunk Hardy Mihálytól, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatójától.

Mint ismert, hét ország – Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Egyiptom, Líbia, Jemen és a Maldív-szigetek – jelentette be hétfőn, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral arra hivatkozva, hogy Doha terroristákat támogat és beleavatkozik a belügyeikbe.

Ennek részeként időközben Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírség, Bahrein és Egyiptom is lezárták a légterüket a katari gépek előtt, jelentős fennakadásokat okozva a Qatar Airways utasforgalmában. A cég több járatát törölni kényszerült, míg másokat a lezárt légtereket kikerülő, Irán, Törökország és Omán felett vezető pályára állította át.

Hardy Mihály jelezte, az Európából Dohába tartó járatok – az iraki és a szíriai légtér biztonsági kockázatai miatt – eddig is Törökország és Irán légterét használták, s ezek után is így repülnek. Hozzátette azt is, hogy naponta egy vagy két járat közlekedik Doha és Budapest között. Ezeken igény szerint 120 vagy 240 körüli ember utazik, akiknek elenyésző kisebbsége – ha van ilyen utas egyáltalán – lehet olyan, aki mondjuk Dohán keresztül tart Rijádba vagy más, a Katar elleni bojkottban részt vevő célállomásokra – tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Qatar Airways a kialakult rendkívüli helyzet miatt létrehozott egy internetes információs oldalt az utasai számára, mely a következő linken érhető el: http://support.qatarairways.com/hc/en-us

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.