Évtizedekkel ezelőtt lezuhant gép áldozatait találták meg

Egy szenvedélyes roncsvadász bukkant a maradványokra.

MTI
2017. 07. 28. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberi maradványokat csütörtökön a Bossons-gleccseren találta egy környékbeli férfi, Daniel Roche, aki 14 éve keresi megszállottan az 1950-ben és az 1966-ban lezuhant repülőgépek maradványait.

Roche szerint – aki egy törvényszéki antropológussal is konzultált – a jégből kiolvadt testrészek egy nő maradványai lehetnek, az 1966. január 23-án 117 emberrel a fedélzetén lezuhant Boeing 707, a „Kangchenjunga” egyik utasáé.

A másik Air India-repülőgép, a Malabar Princess névre keresztelt Lockheed Constellation 1950-ben járt szerencsétlenül a Mont Blanc csúcsai fölött.

A hegyimentők vezetője szerint a maradványok valószínűleg nem egyetlen holttesttől valók, és azt sem lehet megállapítani, hogy melyik lezuhant repülőgép utasairól lehet szó. A mumifikálódott testrészeket egyelőre egy hullaházban helyezték el, további sorsukról az ügyészség dönt.

Daniel Roche, a szenvedélyes roncsvadász szakadatlanul járja a környéket a lezuhant indiai repülőgépek maradványai után kutatva. Azt mondta, ilyen jelentős testrészeket még nem talált, inkább csak koponya- és állkapocsdarabokat.

A férfi megtalálta a Boeing négy hajtóművének egyikét is, azt ősszel akarja levitetni a völgybe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.