Átölelt egy imámot a Barcelonában halálra gázolt kisfiú apja

Szeretném, ha a fiam nem hiába halt volna meg, és nem akarom, hogy a muszlimok féljenek – mondta.

Koncz Tamás
2017. 08. 26. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szívszorító gesztussal kért békét Spanyolország keresztény és muszlim polgárainak Xavier Martinez, a barcelonai terror legfiatalabb áldozatának apja.

A hároméves kisfiát, Xavit elveszítő apa pénteken, Rubí városában megölelt egy muszlim imámot, Driss Salymot. A találkozás mindkettejüket megindította – derül ki a brit BBC rövid felvételéből.

Xavier Martinez ezután rövid beszédet mondott az egybegyűltek előtt: az El Periodico helyi lap beszámolója szerint kifejtette, hogy nem szeretné, ha fia halála hiába történt volna, és megköszönte a sérülteket segítő mentőszolgálatok munkáját.

– Boldog vagyok, hogy a Ramblán (Barcelona legnépszerűbb sugárútja, a furgonos merényletek egyik helyszíne) ismét zajlik az élet. Itt nincs helye félelemnek, és a muszlimoknak sem kellene félniük. Úgy éreztem, meg kell ölelnem egyiküket – mondta a spanyol férfi.

A barcelonai és cambrilsi gázolásos merényletekben 15-en haltak meg és több mint 100-an megsebesültek.

Bár az év elején még százezrek tüntettek újabb menekültek befogadásáért, az egy hete elkövetett mészárlás után – amit egy, főként marokkóiakból álló terrorsejt követett el, és az Iszlám Állam vállalt magára – felerősödtek a muszlimellenes indulatok Spanyolországban.

Utcára vonultak ugyanakkor a terrorizmus ellen tiltakozó muszlimok is, a The Indedepent videoriportja szerint Barcelonában több ezren kérték az erőszak beszüntetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.